DuckDuckGo; illustration by Stephen Shankland/CNET

DuckDuckGo се претставува како алтернатива на „Пребарување на Google“, позиционирајќи се помеѓу онлајн трагачите и вашите лични информации. Еве како функционира.

Ако некогаш сте пребарувале пар чевли и Ви се појавуваат реклами за истите чевли на навидум секој сајт што сте го посетиле во следните месец дена, сте ја виделе непријатната страна на онлајн следењето. Пробајте го DuckDuckGo: пребарувач кој ветува дека нема да Ве следат и исто така ќе ја чува Вашата активност за пребарување анонимна.