Western Digital, најпознат по многу видови популарни хард дискови, вклучувајќи ги и надворешните уреди на линијата My Book, ги советува корисниците да ги исклучат сите уреди за складирање My Book Live од Интернет што е можно поскоро и да почекаат до следното известување за да спречат бришење датотеки.

Производителот на графички картички Nvidia издаде итно предупредување за закана за безбедноста на драјверот на GPU што може да ги остави корисниците на Windows 10 отворени за низа сајбер напади.
Еве што треба да знаете за да ги зачувате вашите машини безбедни: